Door een slechte isolatie van je huis, kan je zomaar 25% van je duur verdiende warmte verliezen. Erg jammer, zowel voor je portemonnee als het milieu. Warmteverlies is vrij eenvoudig op te lossen door de muren te isoleren. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan isoleer je ook je dak en vloer en breng je dubbel glas aan in je ramen. Maar je muren zijn een goed startpunt. Er zijn vijf belangrijke voordelen van spouwisolatie te noemen.

1. Verbetering wooncomfort
Omdat de muur geïsoleerd is, voelt deze minder kil aan, zal deze minder vochtig zijn en dus ook minder gevoelig zijn voor schimmels. Een binnenmuur die niet langer kou afgeeft, draagt bij aan een warmere kamertemperatuur. En in de zomer blijft je huis juist koeler. Een van de bijkomende voordelen van spouwmuurisolatie is dat je minder last hebt van geluidshinder van buiten.

2. Je bespaart op je energierekening
Een van de belangrijkste voordelen is dat je geld bespaart op je energierekening. En de waarde van je woning wordt hoger, omdat het beter voldoet aan de eisen van de woningmarkt.

3. Je helpt het milieu
Je bespaart energie en dus brandstoffen. Het verlaagt de uitstoot van CO2. En veel isolatiematerialen zijn brandwerend.

4. Het is een goedkope manier van isoleren met effect
De kosten van het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn relatief laag in vergelijking met de winst die je kan behalen uit de verlaging van je energierekening. Een investering die je snel hebt terugverdiend, vaak al binnen vier jaar.

5. Het is een snelle manier van isoleren
Spouwmuurisolatie hoeft niet lang te duren. Je kan je huis isoleren zonder grote verbouwingen. Een goede vakman kan binnen een dag klaar zijn en je merkt meteen resultaat. Het enige minpunt van te goed isoleren, is dat je onvoldoende ventilatie hebt in je huis. Dat los je eenvoudig op door regelmatig wat ramen open te zetten, maar door zeker een goed ventilatiesysteem te gebruiken.

Spouwmuurisolatie interessant?

Kom vrijblijvend in contact met spouwmuurisolatie specialisten in jouw regio en bekijk of deze vorm van isolatie ook voor jou interessant is. Vraag gratis offertes op.

Wat kost spouwisolatie met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij spouwmuurisolatie aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.