Als je iemand vraagt hoeveel hij of zij denkt dat spouwmuurisolatie aanbrengen kost, zal de schatting vaak te hoog zijn. Bovendien bestaan er nog enkele andere fabels over deze relatief kleine aanpassing. Mensen denken dat het meerdere dagen in beslag zal nemen, dat het je huis sneller vochtig zal maken en dat het lelijk is. Maar een spouwmuurisolatie kopen heeft juist veel meer voordelen dan nadelen. En dat voor een prijs van gemiddeld €15 euro per m2 en een terugverdientijd van 4 tot 6 jaar.

Nadelen ontkracht

Vroeger, toen de materialen nog niet zo goed waren, kon het zijn dat je door je spouwmuur te isoleren, een hoger vochtgehalte kreeg in je woning. Tegenwoordig worden er andere materialen gebruikt en maakt met desnoods extra ventilatiekanalen in de muur. Het komt nauwelijks meer voor dat je muur vochtig wordt na het plaatsen van de isolatie. Het tegendeel is juist waar. Spouwmuurisolatie kopen verlaagt hedendaags juist de kans op vochtige muren, omdat er minder condensvorming optreedt tussen binnen- en buitentemperatuur.

Grote voordelen

Over de voordelen van spouwmuurisolatie kopen kunnen we kort zijn. Als belangrijkste voordeel is dat je energierekening in korte tijd flink daalt. Gemiddeld betaal je 25% per maand minder aan stookkosten. En dat is leuk. Ook fijn is dat je leefklimaat meteen prettiger aanvoelt. Niet alleen is je huis warmer, maar je hebt minder last van geluid van buiten, minder last van loslatend behang of verkleurende muren doordat vocht geweerd wordt en het leefklimaat gezonder is.

En ook schimmels krijgen minder kans. Daardoor dalen de risico’s op luchtweginfecties en longproblemen zoals astma. Een spouwisolatie is snel uit te voeren. Een goede aannemer is binnen een dag klaar. En het is na die dag volledig onzichtbaar. Dit jaar geldt er een verlaagd BTW-tarief voor de aanschaf van de materialen die nodig zijn om je woning te isoleren. Dus ondanks dat er geen subsidie meer bestaat voor het isoleren van je woning, is het zeer zeker de moeite waard om deze vorm van isolatie te overwegen.

Spouwmuurisolatie interessant?

Kom dan in contact met specialisten in jouw regio en bekijk of deze vorm van isolatie ook voor jou interessant is. Vraag gratis offertes op.

Wat kost spouwisolatie met en zonder subsidie?

Vraag offertes op bij spouwmuurisolatie aanbieders en vergelijk het aanbod in jouw regio. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparingen. De dienst is gratis en vrijblijvend.